Pentru mine realitatea virtuala este un “next big thing”, reprezinta un pas important in evolutia tehnologica a societatii. Iar treaba asta o vom dezbate, prin diverse articole, in cadrul categoriei Jurnal VR.

Chiar daca am mari asteptari de la acest domeniu, realitatea prezentata in piata nu a fost una pe masura.

Marii jucatori din domeniu s-au asteptat ca anul 2016 sa fie anul realitatii virtuale. Anul in care VR-ul devine un trend. Dar nu a fost asa.
Acest lucru nu inseamna ca realitatea virtuala nu va fi un trend sau ca nu reprezinta un lucru important. Ci demonstreaza vesnica graba a jucatorilor de a face bani din ceva ce trebuie sa fie “WOW”.

Cu alte cuvinte, de la aparitia oficala a primului headset si software interactiv VR si pana in anul 2016, comunicarea pe acest domeniu nu a fost una consistenta si pertinenta. A avut un start puternic, dar o continuare slaba si deloc sustinuta. S-a descoperit ca tehnologia nu era inca perfectata, iar pe masura ce s-au adus actualizari, concurenta a devenit prea marea, extinsa pe prea multe planuri, fiecare avand un mod personal de abordare. Iar alti factori au fost pretul si continutul disponibil de consum pentru realitatea virtuala.

Si astfel s-a ajuns la finele anului 2016, an in care lucrurile dorite nu s-au intamplat, dar s-au intamplat suficient de multe in acest sens incat in 2017 vom incepe sa auzim din ce in ce mai multe noutati despre realitatea virtuala. Abia din acest an lumea VR incepe sa creasca, sa apara tot mai mult continut si modalitati de consum.

Realitatea virtuala va avea un impact mult mai mare decat tehnologia ochelarilor 3D, cel putin la nivel de entertainment. Ramane de vazut insa modul prin care oamenii vor accepta aceasta noua “realitate”.

Distribuie