Cand vine vorba despre jocurile de realitate virtuala in general, cum le consideram ca fiind bune si a avea un impact asupra perceptiei gamerilor, aici intervine o multitudine de criterii, considerabil mai multe decat la un joc normal. Insa, criteriul cel mai important pentru jocurile de realitatea virtuala o reprezinta fix modul in care jucatorul interactioneaza cu acesta.
Am zis-o si continui sa o zic, in jocurile VR, omul este consola, mai bine zis interfata. Astfel, cand ii oferi creierului senzatia de realitate, acesta incepe sa dea semnale corpului de a se comporta ca atare, ca si cum ar fi acolo.

De aceea, postura de pilot a unei nave spatiale de lupta reprezinta zona de confort ridicata in cadrul unui joc de realitate virtuala. Asta pentru ca nu te astepti sa sari, sa te rostogolesti sau sa prinzi ori lovesti diferite obiecte cu mainile sau picioarele. Tot ce ai nevoie este un joystick, un scaun confortabil, o pereche de casti de realitate virtuala si un pc care intruneasca toate cerintele necesare. Prin urmare, conform unei astfel de analize, consider ca Eve Valkyrie este, de departe, cel mai potrivit joc de realitate virtuala.

Mai mult decat atat, Eve Valkyrie are toate atuurile tehnologice necesare sa simuleze, cat se poate de realistic, viata in cosmos de la conducerea unei nave spatiale pana la razboaie intergalactice si interactiunea cu noi lumi sau specii de extraterestri. Momentan, la nivel de interfatare, acest joc de realitate virtuala satisface toate simturile unui gamer fara sa leĀ  altereze.

Cat despre jocul in sine, Eve Valkyrie este intr-adevar o reusita a genului. A avut o evolutie frumoasa, zic asta din cele spuse de multi alti nu din cele experimentate de mine, iar actuala versiune, mai ales ca e si VR, mai ca m-ar convinge sa ii devin fan.

Eve Valkyrie este disponibil pentru Vive, PlayStation VR si Oculus.
Daca doriti sa aflati mai multe despre acest joc VR, aveti mai jos un trailer, iar mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial www.evevalkyrie.com (tot de aici au fost preluate poza si filmul)

Distribuie