Realitate Virtuala

Realitatea virtuala, pe scurt VR, din englezescul “virtual reality”, reprezinta un adevarat “The Next Big Thing!”.

Personal, sunt convins ca fenomenul “realitate virtuala” va avea un impact asupra vietii noastre intr-o maniera cel putin la fel de mare ca Internetul. Bineinteles ca fara cel din urma, astazi nu am mai fi vorbit despre asa ceva si probabil VR-ul nici nu s-ar fi inventat si ar fi ramas timid intr-o zona a literaturii SF.

Dar sa revenim la subiect. Mi-am propus ca acest site sa fie un martor al aparitiei, evolutiei si chiar promovarii realitatii virtuale. Impreuna cu voi am sa analizez si estimez impactul pe care il va avea realitatea virtuala cu noi, oamenii, cat si cu lumea inconjuratoare, cea reala. Impreuna, vom incerca sa prevedem viitorul pe care ni-l rezerva aceasta inventie, cat si domeniile de activitate in care isi va gasi aplicabilitate si cum le va schimba pe acestea.

Sunt ferm convins ca realitatea virtuala reprezinta un punct important in evolutia noastra, ca specie! Poate ca acest lucru vi se pare “un pic cam mult”, cel putin acum, insa cred cu tarie ca, in combinatie cu alte tehnologii si inventii, realitatea virtuala va schimba radical atat realitatea inconjuratoare cat si viziunea noastra asupra vietii.

Probabil ca VR-ul va avea si parti negative sau, mai bine zis, va fi folosit cu rea intentie pe alocuri. Insa astfel de situatii vor fi corectate intr-un mod firesc si vor fi pastrate si tinute ca si cazuri izolate de “asa nu”.

In concluzie, sunt deschis catre aceasta noua realitate si astept cu nerabdare sa-i vad si sa-i simt potentialul!